Parkolás Mátyásért cserébe

(Kis magyarázat a címért: fiam az 1000 Ft-os bankjegyünket Mátyásosnak hívja.) És most kezdődik a sztori:
Tegnap jött a férjem haza külföldről, és mi természetesen a fiammal úgy döntöttünk, hogy kimegyünk érte a reptérre. Mivel régebbi tapasztalataimból számítottam a magas parkolási díjra, ezért felszerelkeztem egy rakás aprópénzzel. Leparkoltunk a 2A előtt, miközben a fiam már teljes extázisban lógott ki az autó ablakából, hogy jól lássa a felszálló gépeket. Ha egyedül megyek valaki elé a reptérre, akkor megvárom az autóban az illetőt, hogy ne kelljen kifizetni a parkolást, de tegnap a fiam csillogó szemétől elvarázsolva, megkerestük a parkoló automatát. Legnagyobb meghökkenésemre 960 Ft volt egy órányi szabadtéri parkolás. 5-30 percig, elég aránytalanul, 710 Ft kellett kicsengetni a fiam boldogságáért. Persze kifizettem, és bementünk a terminálra, hogy láthassa, amint az apja kijön a folyosón, de én magamban puffogtam. Egész egyszerűen máig nem fér a fejembe, hogy Ferihegyen miért kell egy óráért közel 1000 Ft-ot, azaz egy Mátyás királyost fizetni, ha parkolni szeretnénk. Még a legpuccosabb belvárosi kerületekben is 460 Ft-ért, a szállodákban, ahol köztudottan drága a parkolás, ott is "csak" 600 Ft-ért mérnek egy óra parkolást. Akkor a reptéren miért ilyen eszeveszett drága? Mi ebben a lényeg? Egész egyszerűen nem értem! Valaki magyarázza meg nekem...

1 megjegyzés:

Névtelen at: 2010. november 22. 18:00 írta...

Egy apró megjegyzés a parkolási díjakkal kapcsolatosan:

Volt szerencsém a szomszédos Ausztria színvonalas Schwehat-i repterének parkolóját használni, ezidáig legalább 4-5 alkalommal.
Ezek közül egy esetben, mintegy 16 napig tartó távollétemkor a C jelű parkolóban pihentettük az autót. Nem elhenyagolható az a különbség, hogy szemben a ferihegyi reptér lepattant betonlépcsőihez képest, itt választhatod a mozgójárdát a terminálhoz való bejutásra, vagy kényelmesebb embertársaink számára ott van a shuttle bus, ami szintén a bejáratban tesz le.Hahó magyarok,azért ez nem ugyanaz a szolgáltatás!!!Persze a mindezért kifizetett 16.000.-Ft(16nap) megéri azt a +200km autózást,merthogy hazánk kis repterén ezért az összegért csupán 4napig parkírozhatsz.Nem beszélve arról,hogy a színvonalasabb utazások Ausztriából jóval kedvezőbbek, és nem néznek románnak a célországban.

Üdv.

Megjegyzés küldése