Homeopátiás gyógyítás őszintén 4. fejezet

Eddigi igencsak megingatható pozitív véleményem a homeopátiás doktorunkról, nagyon megkérdőjeleződött. Eddig is felmerült bennem, hogy talán egy kissé a pénzről szól ez az egész, de ma meg is bizonyosodtam róla. Történt ugyanis, hogy tegnap a férjem vitte a kontrollra, aki szintén taknyos. A doktornő megvizsgálta a fiam, akinél újfent javulást talált, bár azért megjegyezte, hogy van még valami a torkában, látszik, hogy nem gargarizálunk, napi hatszor. Mindent szó szerint betartok, és igenis gargarizálunk napi hatszor, ezt csak mellékesen jegyzem meg. De már ezzel a megjegyzésével beletiport a lelkembe. Ezek után megkérdezte a férjemet, hogy mióta köhög, majd felszólította, hogy üljön be a székbe, megvizsgálja. Egy perces vizsgálat után az asszisztens közölte, hogy 10.000 Ft. Amit nagyon inkorrektnek érzek, ugyanis az első kezelése a fiamnak 23.000 Ft-ba került, és azóta hetente fizetünk neki 8.000 Ft-ot. Emellett nem tudna eltekinteni a férjem torkába való benézés 10.000 Ft-os árától? Nem a gyógyításra esküsznek fel az orvosok? Ha én lennék az ő helyében és kezelnék egy kisfiút nem kevés pénzért és apukája nagyon köhögne, akkor csak úgy embertársi jóindulattól vezérelve, vagy talán csak lojalitásból, néznék bele a szájába, nem a 10.000 Ft reményében. Iszonyúan csalódott vagyok, bár a homeopátia, mint tudomány, hatásosnak tűnik, de ebben az orvosban nagyon megrendült a bizalmam.
Mindenki pénzből él, én tudom, de az orvosi hivatást nem elsősorban a pénz miatt kéne választani. Mert ez, az emberek gyógyításáról kell szóljon, nem elsősorban a meggazdagodásról.

2 megjegyzés:

Névtelen at: 2010. december 2. 12:36 írta...

Aki hisz a homeopátiában, az megérdemli ezt a lehúzást.
Én havi 10 ezerért az egész családnak felírnék cukorkát.

Névtelen at: 2011. szeptember 8. 22:22 írta...

A homeopátiában nem kell hinni, anélkül is működik. Ezt a tényt bizonyítja az is, hogy a 3 éves lányomnak folyamatosan adagolom a szereket, amit a homeopátiás doktornő ír fel neki, ha baj van. Ő ebből csak annyit észlel, hogy pici, fehér golyó, ami édes, és szívesen elszopogatja. A gyógyító hatás nem marad el, pedig vele nincs közölve, hogy milyen célból kapja.

Megjegyzés küldése