Babakocsi szerelés diplomával...

Ki ne szembesült volna már ezen járművek és tartozékaik ki-és becsukásával, ha van gyereke, vagy ha szerencsés, és csak kölcsön kapott egy cuki példányt. Mármint a gyerekből egy példányt.
Remélem valaki meg tudja nekem magyarázni, azt, hogy miért kell minimum 6 diploma ahhoz, hogy ki-és becsukjunk, illetve szétszedjünk egy babakocsit, hordozót, vagy netán autósülést. Na, nem megszerelni szeretném, pusztán csak kitakarítani. Mert gondolom, arra a gyártók is gondoltak, hogy ezeket gyerekek fogják használni, akik viszont nem a tisztaság és rend megszállott hívei, kvázi időnként takarítani kell ezeket is.
Ha kicsi a gyerek, a kezünkben van, egy kézzel próbáljuk szétnyitni a babakocsit, amely folyamatot inkább küzdelemnek minősítenék. De ugyan ez igaz az autósülés biztonsági övvel való ellátásával is, ha történetesen egy olyan gyerekülésünk van, amelybe hátul-alul kell átvezetni az övet. Erre jó példa N. esete, aki szegénykém kisebbik, akkor még 7 hónapos gyerekével a kezében próbálta ebbe a bizonyos gyerekülésbe beleküzdeni a biztonsági övet. Gyerek ordít, N. izzad, 2 perc múlva a gyerek is, másik gyerek vár az oviban, eső szakad, sétáló ember sehol, és csak nem tudja betenni szakszerűen és biztonságosan a gyerekülést. Remek. Ja és férj persze dolgozik. Mi marad ilyenkor? A barátnő. N. felhívott, és legnagyobb szerencséjére éppen egy utcára voltunk tőlük (amúgy kettőre lakunk egymástól) és megmentettük szorult helyzetéből. De, ha történetesen nem vagyunk a közelben, mi van? Egy kedves járókelőt leszólítva, megkérjük, hogy tegye be az ülést, vagy fogja meg ordító gyerekünket, míg mi magunk megcsináljuk? Nincs, jó megoldás. Illetve van: legyenek egyszerűen, fél kézzel is kezelhetőek ezek a napi szinten használatban lévő tárgyak.
És most jutott eszembe, hogy ha levehető üléshuzata van ezeknek az eszközöknek, akkor ne kelljen már attól rettegnem, hogy egy mosás után vissza tudom-e újra tenni rá a huzatot, vagy mehetek venni egy másik ülést. Mert ezek a huzatok is olyan bonyolultan vannak felrakva, vagy csak nekem tűnik bonyolultnak?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése