Ez már nekem túl sok

Haza felé jöttem, és az autómban ülve rádiót hallgattam. A következő hír szöget ütött a fejemben: "át kell nevezni a téli és tavasz szünetet, karácsonyi és húsvéti szünetté." Vajon miért? Akkor hol lesz itt a vallás szabadság? Miért erőltetik a címkéket? Miért kell egy téli szünet nevű, liberális elnevezést megváltoztatni egy szilárd, keresztény elnevezésre? Hisz élnek ebben az országban más vallású emberek is, nem csak keresztények. Miért nem tudunk tekintettel lenni a hozzánk képest más emberekre. Miért nem tudjuk még mindig elfogadni a másságot? Miért nem mindegy egyeseknek, hogy ki milyen vallás szerint éli az életét, ki kivel bújik ágyban? Szörnyen fafejű ez az ország.
Az egymás elfogadása lenne a legalapvetőbb feltétele bármiféle pozitív változásnak ebben a "nehézfejű" országban. Hisz mennyit tanulhatnánk egymás kultúrájából, vallásából, ha egy kicsit be mernénk tekinteni más háza tájára.
Engem igenis bosszantanak az ilyen erőszakos dolgok, hisz valaki nem karácsonynak hívja az ünnepét, amit télen tart és nem húsvétnak, amit tavasszal tart. Ezt fogadjuk már el. És ha ez "fönt" nem megy, az baromi ciki...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése