Aug. 20.

Több gondolat is felötlött bennem az ünnep kapcsán. Nálunk, mivel gyakorlatilag a szánkba lövik a tűzijátékot, ezért mindig bulit tartunk a kisgyerekes barátaink számára. Idén is volt parti, amerikai menüsorral ( szégyen hogy magyar menüsor még sosem volt, de majd jövőre) és remekül sikerült. Bár szerintem a tűzijáték idén nem volt egy nagy látványosság, de ezt betudom a gazdasági válság miatt kialakult spórnak. Na de - itt jön a háborgás - az hogy történhet meg, hogy a Margit-híd nem készült el, erre az ünnepre? Mi ennek az oka, és miért huny szemet efölött a főváros? Az egy dolog, hogy jó fél éve takra kész kéne lenniük, de hogy az ünnepre miért nem sürgették meg a befejezést, az nem fér a fejembe. Miért nem dolgoztak az ünnep előtti héten háromszor annyian sok műszakban? Akkor tuti kész volna. Szerintem ez a kialakult helyzet vérlázító és borzasztó bosszantó. Ez tőlünk napnyugatra nem így működne, ezt tapasztalatból is tudom. De hogy valami jót is írjak, nagyon szép lesz, ha kész lesz. Gyönyörűek a szobrok, a kandelláberek, úgy ahogy van az egész híd nagyon impozáns lesz, ha végre reggeliző és cigiző munkásoktól és szerszámoktól mentes lesz.
Az ország tortája címet idén megnyerő torta, pedig olyan finomra sikeredett, hogy én egyből kérném szülinapomra. Valami olyan fenséges ízkombinációt adott ki a köles a túró a vaníliakrém és a barack, hogy az észvesztő ízorgiához vezetett. Tényleg jogosan nyerte el a címet.
És még egy gondolat, hogy rettentő boldog voltam, hogy a hőmérő higanyszála aznap nem kúszott 28 fok fölé. Azóta ia azt az időjárást sírom vissza.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése